Kardinal Puljić otkazao tradicionalne uskršnje događaje

Srna
Kardinal Puljić otkazao tradicionalne uskršnje događaje

SARAJEVO - Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić otkazao je tradicionalna uskršnja dešavanja u ovoj biskupiji zbog situacije u vezi sa epidemijom virusa korona, javila je Katolička tiskovna agencija /KTA/.

Kardinal Puljić izostaviće ove godine uobičajeno čitanje uskršnje čestitke za predstavnike medija, a svi zainteresovani mediji video i tonski snimak kardinalove čestitke moći će da preuzmu sa internet stranice KTA Biskupske konferencije BiH ili sa portala Katoličkog nedjeljnika "Nedjelja".

Otkazano je i tradicionalno uskršnje čestitanje sveštenika, redovnika i redovnica grada Sarajeva kardinalu Puljiću predviđeno za sutra, kao i kardinalov uskršnji prijem za predstavnike vjerskog, kulturnog, diplomatskog i društveno-političkog života u BiH koji se tradicionalno održava u ponedjeljak iza Uskrsa.

Neće biti održani ni planirani Sabor sveštenika Vrhbosanske nadbiskupije u srijedu, 22. aprila, kao ni ministrantsko zborovanje u Travniku u subotu, 2. maja, te krizmena slavlja koja su bila predviđena za 18, 19, 25. i 26. april, navode iz KTA.

Vjernici katoličke vjeroispovijesti proslaviće Uskrs u nedjelju, 12. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana