Kako će Džonson voditi Britaniju iz samoizolacije?

GS
Kako će Džonson voditi Britaniju iz samoizolacije?

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson danas je saopštio da je bio pozitivan na testu na korona virus i da se nalazi u samoizolaciji, insistirajući da će i u takvoj situaciji nastaviti da vodi zemlju i njenu borbu protiv pandemije COVID-19.

U videu objavljenom na njegovom Tviter nalogu, on je najavio da će to činiti iz svoje rezidencije u Dauning stritu 11, koja se nalazi odmah uz sjedište premijera u broju 10 u istoj ulici.

Džonsonova rezidencija je zapravo skroman stan koji se lako može izolovati od njegove kancelarije, a vladin portparol izjavio je da će vrata koja spajaju dva objekta ostati zatvorena dok je Džonson u samoizolaciji.

Sve što Džonsonu bude potrebno - od službenih dokumenata pa do hrane i pića - biće mu ostavljeno pred vratima, ali će, ako to bude moguće, i taj nivo kontakta biti na samom minimumu, prenosi CNN.

Sastanci će se održavati putem video konferencija, što i nije neobično ako se zna da neke od najvažnijih redovnih sastanaka Džonson već neko vrijeme ne održava u direktnom kontaktu.

Na primjer, sastanci vlade u posljednje vrijeme su održavani virtuelnim putem, a Džonsonov portparol potvrdio je da su tradicionalne sedmične audijencije kod kraljice prije najmanje dve nedelje zamjenjene telefonskim razgovorima.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana