Jović na čelu Ministarstva bezbjednosti do imenovanja novog ministra, u SDA u opticaju tri imena

GS
Jović na čelu Ministarstva bezbjednosti do imenovanja novog ministra, u SDA u opticaju tri imena

SARAJEVO – Nakon ostavke Fahrudina Radončića, do imenovanja njegovog nasljednika, na čelu Ministarstva bezbjednosti biće Nedeljko Jović, zamjenik ministra bezbjednosti, a SDA je zadanas zakazala sjednicu Predsjedništva na kojoj će, pišu federalni mediji, jedna od tema biti i izbor novog ministra.

Kako je Radončić rekao da je za SBB, čiji je lider, učešće u vlasti na nivou BiH završena priča, u SDA, kojoj pripada da pozicije su počeli razmišljati o imenu novog ministra, a iako se niko zvanično ne oglašava, Kliks piše da su u opticaju tri imena.

U pitanju su, tvrdi ovaj portal, ljudi koji nisu zvanično okarakterisani kao kandidati, već više kao želje određenih krugova u SDA.

Prvi je Mirsad Vilić, aktuelni direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Drugi je Hazim Rančić, zamjenik ministra finansija i trezora BiH, dok je treća opcija Adil Osmanović bivši ministar civilnih poslova BiH i aktuelni parlamentarac.

Kliks tvrdi i da u SDA istovremeno postoji velika bojazan da bi moglo doći do blokade u procesu imenovanja njihovog kandidata za novog ministra, jer su upravo kadrovi SDA blokirali imenovanje Mlađena Božovića na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice koji je bio prijedlog DNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana