Jović: Konačnu odluku o razmjeni informacija donosi Evropol

Srna
Jović: Konačnu odluku o razmjeni informacija donosi Evropol

BANjALUKA - Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nedeljko Jović izjavio je da će Evropol donijeti konačnu odluku o tome kakvu razmjenu informacija želi sa BiH i sa kim će ih razmijenjivati, te da je najbolje tu temu ne politizovati.

Jović ne shvata zašto nekome smeta uspostavljanje zajedničke kontakt tačke za saradnju sa Evropolom u kojoj bi se nalazili predstavnici svih policijskih agencija u BiH, osim ako i dalje nije namjera isključiti MUP Republike Srpske iz svih procesa i istovremeno ga optuživati da opstruiše te iste procese.

“Evropol će donijeti konačnu odluku o tome kakvu razmjenu informacija žele sa BiH i da li će informacije razmjenjivati sa svim policijskim agencijama u BiH ili samo sa onim u Federaciji BiH, kako to neki priželjkuju”, rekao je Jović za ATV.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH nije zadužena za oblasti iz nadležnosti Europola, jer ne može da otvara podatke, niti da otvara istrage.

Likač je ponovio da Direkcija na ovaj način svjesno opstruiše implementaciju ratifikovanog međunarodnog sporazuma, a da Jović sada pokušava da to riješi.

“Apsolutno za to ima ovlaštenja. Nema potrebe da se potpisuju bilo kakvi drugi sporazumi”, rekao je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana