Jovanović: Na institucijama Srpske je da odluče o putu zaštite svojih interesa

Srna
Jovanović: Na institucijama Srpske je da odluče o putu zaštite svojih interesa

BEOGRAD - Nekadašnji diplomata Živadin Jovanović izjavio je da su institucije Republike Srpske te koje treba da nađu najbolji put za zaštitu svojih interesa prema Ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu, iako situacija nije jednostavna i svi pritisci su usmjereni na smanjivanje nadležnosti Srpske.

Jovanović je, kao izuzetno važne, naveo stalne konsultacije Beograda i Banjaluke.

"U zajedničkom je interesu Srbije i Republike Srpske, srpskog naroda na Balkanu da postoji stalna komunikacija, jer svaki zastoj donosi štetu. Antisrpska strategija i politika Zapada se nastavlja i zato je još važnije da budemo jedinstveniji", rekao je Jovanović za "Večernje novosti".

Ministar spoljnih poslova nekadašnje SR Jugoslavije Vladislav Jovanović ukazao je na važnost sloge Srba sa obje strane Drine.

Predstavnici Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH nakon što je bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo dopune zakona kojim se kažnjava negiranje genocida.

Povlačenje ovog nametnutog zakona i odluka Ustavnog suda BiH kojima se otimaju šume i poljoprivredno zemljište od Srpske su uslov za njihov povratak u zajedničke institucije na nivou BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana