Još jedna žrtva serijskog ubice iz Srbije?

G.S.
Još jedna žrtva serijskog ubice iz Srbije?

ALEN - Nakon što je prije četiri dana uhapšen 31-godišnji državljanin Srbije zbog sumnje da je ubio dvoje penzionera u mjestu Švabiše Hal, njemačka policija od danaa istražuje još jednu sumnjivu smrt, tako da bi se broj potencijalnih žrtava mogao i povećati.

 Naime, nedavno je, pod sumnjivim okolnostima, preminula 86-godišnja penzionerka, koja je živjela u komšiluku jedne od dvije žrtve, pa su istražioci i ovu smrt doveli u vezu sa serijskim ubicom. Harald Lustig, javni tužilac je rekao da će istraga o ovoj smrti biti malo komplikovanija jer je pokojnica, u međuvremenu, kremirana. Kako prenose mediji, ona je pronađena mrtva sa povredom na glavi, ali je njena smrt klasifikovana kao nesrećan slučaj.

Podsjetimo, državljanin Srbije uhapšen je u srijedu, nakon tri godine bjekstva. On je osumnjičen za više ubistava starica u Švabiš Halu, a posljednje je počinio pretprošle srijede, na dan kada su i ostale žrtve usmrćene. U tom gradu je živio neprijavljen, sa suprugom i dvoje djece, a inspektori još ispituju zašto je usmrtio nesrećne penzionerke. Takođe, policija je godinama mislila da je ubica plavokosa žena, sve dok ga sredinom januara jedan penzioner nije opisao kao crnokosog muškarca.

Istražujući serijska ubistva baka u Švebiš Halu, inspektori su došli do podatka da su sve usmrćene u srijedu, pa su to označili kao dan koji je osumnjičeni izabrao za svoja zlodjela. I dok se zvanično terete za dvije smrti, inspektori smatraju da je sa ubistvima počeo još prije tri godine, kada se desilo prvo u nizu serijskih ubistava.

“U oktobru 2020. ubijena je vlasnica pivare Elfrid Huhler (94), a dvije godine kasnije, samo 200 metara dalje, usmrćena je i udovica Hajdemari K. (77) u svom stanu. Objema je presuđeno u srijedu. Za te slučajeve se još prikupljaju dokazi protiv Srbina, koji je uhapšen u stanu, na 150 metara dalje od drugog mesta zločina - objasnili su istražitelji za nemačke medije.

Kako je policija saopštila, srpski državljanin nije pružao otpor tokom hapšenja, a na saslušanju nije htio da otkrije motiv za svirepe zločine, dok inspektori još ispituju na koji način su penzionerke ubijene, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana