Jerinić: Izetbegović se želi prikazati kao jak lider Bošnjaka, iako to nije

Srna
Jerinić: Izetbegović se želi prikazati kao jak lider Bošnjaka, iako to nije

Istočno Sarajevo - Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić izjavio je da su poruke u kojima predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ističe da se BiH mora naoružavati za svaku osudu, jer oružje nikome ništa dobro nije donijelo.

"Mislim da BiH treba više radnih mjesta, potrebno je raditi na poboljšanju ekonomske situacije, a ne da se bavimo naoružavanjem. To su poruke za svaku osudu. Vjerovatno u ovom momentu treba nekakav lider ili patriota u bošnjačkom korpusu, jer očigledno da je veliki dio bošnjačke političke elite suprotstavljen Bakiru Izetbegoviću", rekao je Jerinić za Srnu.


On je dodao da je kod Izetbegovića očigledno poljuljano samopouzdanje, te da ovakve izjave idu u svrhu postizbornih dogovora, jer je potrebno da se pojavi kao jak lider iz reda bošnjačkog naroda.

"Izetbegović to nije, jer su protekli izbori pokazali da je srpski i hrvatski korpus dobrim dijelom podržao na proteklim izborima /Milorada/ Dodika i /Dragana/ Čovića, što nije slučaj sa Izetbegovićem. I očigledno da on pokušava tom retorikom učvrstiti svoju poziciju, odnosno poziciju SDA", naglasio je Jerinić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da se BiH mora naoružavati i da se nikada više neće ponoviti 1992. godina kada su, kako je rekao, neprijatelji zatekli ovu državu nespremnu i nenaoružanu.

On je naveo da ovih dana svjedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinjavanju Bošnjaka, te da je potrebno jačati i jedinstvo patriota i moć BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana