Javljanje Karadžića na tribinu bez sankcija

Agencije
Javljanje Karadžića na tribinu bez sankcija

Hag - Mehanizam za međunarodne tribunale nije preduzeo nikakve mjere nakon što se prvi predsjednik Srpske Radovan Karadžić iz pritvorske jedinice javio telefonskim putem na tribinu održanu u Podgorici, potvrdio je za BIRN njegov advokat Peter Robinson.

Karadžić se u subotu putem telefona obratio prisutnim na tribini organizovanoj u Podgorici, na kojoj je kao gost govorio nekadašnji predsjednik Narodne skupštine RS Momčilo Krajišnik.

Krajišnik je kazao da je bio gost nevladine organizacije “Srpski savjet” i držao predavanje o stvaranju RS i istorijskim momentima “bez imalo unošenja politike i nekih naših nesrećnih razlika koje postoje u BiH”, te da je tribina održana u prostorijama “Srpske kuće” u Podgorici. Pojasnio je da mu se prije održavanja tribine, na Vaskrs, javio Karadžić i rekao da zna ko će držati predavanje, te najavio da će se i on lično javiti tokom tribine.

- Pri kraju moga izlaganja javio se Karadžić i on je uglavnom govorio o tim razlikama i problemima koji postoje u Crnoj Gori, o tome ko je Crnogorac, ko je Srbin, pa je rekao da je to dinastijska razlika, da treba jednostavno biti blag, da ne treba praviti raskole - kazao je Krajišnik, naglasivši “da se ništa ružno nije desilo” kada se obratio Karadžić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana