Izgradnja aerodroma u Trebinju - strateški projekat za Srpsku

GS
Izgradnja aerodroma u Trebinju - strateški projekat za Srpsku

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima više institucija i javnih preduzeća o pripremama za izgradnju budućeg aerodroma u Trebinju, saopšteno je iz biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Tokom sastanka razmotrene su aktivnosti na identifikovanju i pripremi neophodnih infrastrukturnih zahvata u okviru tekuće izrade Nacrta zoning plana područja posebne namjene "Aerodrom Trebinje".

Višković je izrazio zadovoljstvo trenutnim pripremama za izgradnju aerodroma u Trebinju, ističući da se radi o strateškom projektu za Republiku Srpsku, navodi se u saopštenju.

- Od svih nadležnih institucija, javnih preduzeća, projektanata i lokalne zajednice očekuje se maksimalno angažovanje kako bi se pripreme za izgradnju odvijale u skladu sa planiranom dinamikom - izjavio je Višković.

Prema informacijama koje su predstavnici resornih institucija iznijeli na sastanku, očekuje se da će finalni tekst nacrta zoning plana biti završen tokom mjeseca oktobra, s tim da bi cjelokupna dokumentacija trebala biti izrađena u prvom kvartalu iduće godine, nakon čega bi se moglo pristupiti izvođenju radova na terenu.

Vlada Srpske je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o prenosu prava i odgovornosti za izgradnju i upravljanje budućim aerodromom na privredno društvo "Aerodrom Trebinje d.o.o.".

Pored predsjednika Vlade Srpske, u radu današnjeg sastanka učestovali su i predstavnici privrednog društva "Aerodrom Trebinje d.o.o.", Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije, Instituta za građevinarstvo i ekologiju, Geodetske uprave Republike Srpske, Gradske uprave Trebinje, Puteva Republike Srpske, kao i više javnih preduzeća i institucija, uključenih u pripremu ovog projekta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana