Izetbegović: Simboličan gest, ali neće nešto bitno promijeniti

Srna
Izetbegović: Simboličan gest, ali neće nešto bitno promijeniti

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović rekao je da je donacija Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića u vakcinama za Federaciju BiH (FBiH) simboličan gest, ali da "par hiljada vakcina neće nešto bitno promijeniti".

"To je jedan simboličan gest od gospodina Vučića. U Srbiji se ljudi masovno vakcinišu, ali nažalost, epidemija se pet puta brže širi u Srbiji nego u BiH, tako da mislim da to neće nešto bitno promijeniti stvari, ali dobro je došao svaki gest dobre volje", rekao je Izetbegović.

On je rekao da ovaj poklon vidi kao uzvratni gest "na ono što je BiH uradila prije nekoliko mjeseci kad je bila jako teška situacija u Sandžaku.

"U tom času je zdravstveni sistem u Srbiji bio pod teretom i nije mogao da se pobrine o tim ljudima u Sandžaku i naši ljekari su otišli da pomognu", rekao je Izetbegović novinarima.

Govoreći o odnosima BiH i Srbije, Izetbegović, koji je i lider SDA, je istakao kako se "nada da će se ući u rješavanje težih pitanja".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros avionom na Međunarodni aerodrom u Sarajevo gdje je dopremljeno 10.000 doza vakcina "Astra Zeneka", koje je Srbija donirala za imunizaciju građana FBiH.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana