Izabrana tri potpredsjednika Narodne skupštine

Srna
Izabrana tri potpredsjednika Narodne skupštine

BANjALUKA - Narodni poslanici izabrali su za potpredsjednike Narodne skupštine Republike Srpske, na prvoj posebnoj sjednici parlamenta, Petka Rankića, Anju Ljubojević i Mirsada Duratovića.

Klub poslanika Socijalističke partije predložio je narodnog poslanika Petka Rankića za potpredsjednika Narodne skupštine Srpske.

Klub poslanika "Pokreta za državu" predložio je narodnog poslanika Mirsada Duratovića za potpredsjednika parlamenta Srpske iz reda bošnjačkog naroda.

Klub poslanika SNSD-a predložio je narodnog poslanika Anju Ljubojević za potpredsjednika Narodne skupštine Srpske iz reda hrvatskog naroda.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić rekao je da prijedlog za četvrtog potpredsjednika Narodne skupštine nije stigao, te da će parlament o njemu raspravljati kada ga dostavi najveća opoziciona partija.

Narodna skupština Republike Srpske izabrala je večeras Administrativnu komisiju parlamenta Srpske čiji će predsjednik biti Spomenka Stevanović iz DEMOS-a, a njen zamjenik Biljana Petković iz SNSD-a.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Ilija Tamindžija rekao je da komisija ima devet članova - predsjednika, zamjenika i sedam članova koji se biraju iz reda narodnih poslanika.

Osim predsjednika i potpredsjednika članovi Administrativne komisije su Denis Pijetlović, Denis Šulić, Aleksandar Trninić, Velibor Stanić, Kostadin Vasić, Đorđe Vučinić i Ramiz Salkić.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić je nakon glasanja zaključio rad prve posebne sjednice, te za sutra najavio drugu posebnu sjednicu na kojoj će biti birani delegati za Vijeće naroda Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana