Iz Rusije stiže nekoliko timova ljekara i posebna oprema za dezinfekciju

GS
Iz Rusije stiže nekoliko timova ljekara i posebna oprema za dezinfekciju

BANjALUKA – U Banjaluku će iz Ruske Federacije stići nekoliko opremljenih timova ljekara, kao i posebna oprema za dezinfekciju, saznaje „Glas Srpske“.

Pomoć iz Rusije biće dopremljena u Srpsku u ukupno tri avionska leta, a prvi avion sletjeće na Aerodrom Banjaluka danas oko 16 časova.

- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dočekaće danas na Aerodromu u Banjaluci prvi kontingent medicinske opreme i pomoći Ruske Federacije za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona - najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Pomoć Ruske Federacije, zajedno sa srpskim član Predsjedništva, na Aerodromu u Mahovljanima u 16 časova, dočekaće i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Srpski član Predsjedništva BiH zatražio je od predsjednike Ruske Federacije Vladimira Putina pomoć u medicinskoj opremi i sredstvima za sprečavanje širenja epidemije virusa korona.

U saopštenju se navodi da je Dodik razgovarao i sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovim o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Predviđeno je da na aerodrom u Banjaluci danas slete tri aviona sa medicinskom opremom i materijalima koje Ruska Federacija donira Republici Srpskoj, dodaje se u saopštenju iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana