Iz Granične policija odbačene tvrdnje o krivici zbog nesprovođenja sporazuma o readmisiji

Srna
Iz Granične policija odbačene tvrdnje o krivici zbog nesprovođenja sporazuma o readmisiji

SARAJEVO - Granična policija BiH nije zadužena za sprovođenje Sporazuma o readmisiji između BiH i Srbije, saopšteno je iz ove policijske agencije povodom tvrdnji određenih zvaničnika federalne zakonodavne i kantonalne izvršne vlasti o nedovoljnom postupanju Granične policije u vezi sa ovim sporazumom.

"Niti je Sporazumom između Savjeta ministara i Vlade Srbije o predaji i prihvatu osoba kod kojih je ulazak ili boravak nezakonit, niti je pratećim Protokolom Ministarstva bezbjednosti i MUP-a Srbije o sprovođenju ovog sporazuma, Granična policija BiH zadužena za sprovođenje ovog međunarodnog sporazuma", napominje se u saopštenju.

U ovoj policijskog agenciji ističu da su nadležna tijela vlasti za sprovođenje predmetnog sporazuma Služba za poslove sa strancima, Sektor za migraciju pri Ministarstvu bezbjednosti i diplomatsko–konzularna predstavništva BiH pri Ministarstvu inostranih poslova.

Iz Granične policije navode da nepoznavanje prava ne opravdava one koji zarad ubiranja dnevno–političkih poena iz svojih udobnih fotelja nastoje minimizirati i dezavuisati izuzetne dosadašnje napore i rezultate pripadnika Granične policije BiH, Ministarstva bezbjednosti i drugih mjerodavnih institucija u složenoj i teškoj borbi protiv nezakonitih migracija plasiranjem neprovjerenih, nestručnih i neistinitih konstatacija.

U saopštenju se naglašava da su dezinformacije sa negativnim i štetnim konotacijama, prije svega, rezultat nepoznavanja međunarodnih sporazuma ali i domaće zakonske regulative upravo od onih koji u javnost iznose neistinite i neprovjerene informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana