Ivić: Bićemo dio vlasti

Srna
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić izjavio je danas u Banjaluci da će ova politička partija biti dio vlasti i u Narodnoj skupštini podržati izbor nove vlade Srpske.

"Zajednički ćemo djelovati i u institucijama BiH. Imali smo kvalitetan razgovor sa mandatarom za sastav nove vlade Radovanom Viškovićem, ali nismo pričali o pojedinačnim funkcijama niti broju ministarstava koje bi dobio DNS", rekao je novinarima Ivić nakon konsultacija sa Viškovićem.

On je istakao da je cilj da Vlada Srpske bude stabilna kako bi mogla da se uspješno nosi sa svim izazovima.

"Saglasni smo da DNS ima kvalitetan kadar koji može odgovoriti na sve zahtjeve, bez obzira na pozicije koje će dobiti. O svemu će više riječi biti kada bude potpisan koalicioni sporazum", dodao je Ivić.

Kada je riječ o situaciji u gradskom odboru DNS-a Prijedor, Ivić je rekao da je odbor jak i da su oni koji su ga napustili morali vratiti odborničke mandate.

Govoreći o obilježavanju 25. novembra kao takozvanog dana državnosti BiH, Ivić je rekao da to nije praznik Republike Srpske, te da je neophodno usvojiti zakon o praznicima na nivou BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana