Ivetić: Ne dozvoljavamo omalovažavanje srpskog naroda

Srna
Ivetić: Ne dozvoljavamo omalovažavanje srpskog naroda

ODžAK - Predsjednik Srpskog građanskog udruženja "Posavina" Damir Ivetić biće novčano kažnjen jer je pominjao inspektora koji je vodio slučaj u kojem je kažnjen Srbin u Odžaku zbog isticanja srpske zastave i vožnje badnjaka.

Ivetić je ocijenio da u slučaju kažnjavanja Srbina koji je u Odžaku isticao srpsku zastavu tokom vožnje badnjaka ima političko-nacionalnih primjesa i zbog toga pozvao institucije u Republici Srpskoj i Srbiji da se aktivnije uključe i istraže ovaj slučaj.

On je rekao da će kao predstvanik srpskog naroda u Posavskom kantonu nastaviti da pomaže Srbima u ovom dijelu Federacije BiH.

"Imamo dobre odnose sa svim građanima naše opštine i želimo da tako i ostane. Međutim, ne dozvoljavamo da nas ponižavaju na ovakav način. Mi ćemo nastaviti da pomažemo svakom Srbinu u Posavini, to je naša dužnost i obaveza", naglasio je Ivetić nakon što je iz Policijske stanice u Odžaku objavljeno da će "biti novčano kažnjen zbog javnog prozivanja i omalovažavanja službenih radnji i policijskih službenika".

Ivetić je ranije izjavio da inspektor, koji vodi slučaj u vezi sa isticanjem srpske zastave u Odžaku, obavlja vjerske obrede, odnosno klanja u prostorijama Policijske stanice.

"Dotični inspektor E.B. je, isključivo ne poznajući zakon, a vođen nacionalnim prefiksom, u ovom slučaju postupio i izrekao kaznu. Naše zastave se nisu vijorile na institucijama, niti objektima, već u koloni vozila na Badnji dan", naglasio je Ivetić.

Ivetić je napomenuo da su zastava i grb Posavskog kantona proglašeni neustavanim još 1998. godine.

Srbin u opštini Odžak kažnjen je sa 200 KM zbog tradicionalne vožnje badnjaka kroz srpska sela i isticanja zastave Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana