Ivetić: Nakon 26 godina Srbi dobili predstavnika u skupštini Posavskog kantona

Srna
Ivetić: Nakon 26 godina Srbi dobili predstavnika u skupštini Posavskog kantona

ODžAK - Predsjednik opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iz Odžaka Damir Ivetić rekao je danas Srni da su, 26 godina nakon završetka rata, Srbi dobili svoje legalne i legitimne predstavnike u opštini Odžak i u Posavskom kantonu.

- Od danas se stvara bolja klima za opstanak i povratak srpskog naroda na ovim prostorima. U narednom periodu čuće se i Srbi kao narod, iako su još po Ustavu nekonstitutivan - rekao je Ivetić, koji je novoizabrani odbornik iz SNSD-a u Skupštini opštine Odžak.

Ivetić je naveo da je punih 26 godina trebalo da se dogodi istorijski mandat u Skupštini opštine Odžak i da se da povjerenje Srbima na ovim prostorima.

On je naveo da je SNSD prije dvije godine formirao opštinski odbor u Odžaku, te da su Srbi povratnici toj stranci vratili u najboljoj mjeri ukazano povjerenje kroz ostvarivanje odborničkog mandata.

Ivetić je istakao da će u narednom periodu biti nastavljeni infrastrukturni projekti kojima će biti poboljšani uslovi za život Srba povratnika, sredstvima institucija Vlade Republike Srpske, ali i institucija opštine Odžak, što do sada nije bio slučaj.

- Želimo i stvaraćemo klimu da sarađujemo u izvršnoj vlasti sa svim predstavnicima naroda u Skupštini što nam može donijeti i stvarati pogodniju klimu za ulaganja i opstanak svih stanovnika naše opštine - kaže Ivetić.

On je objasnio da po Statutu opštine Odžak, odbornik iz SNSD-a je po automatizmu potpredsjednik Skupštine.

- Želim da izrazim žaljenje što se ovo nije desilo puno ranije, kako bi se odmah poslije rata stekli uslovi za masovniji povratak na ove prostore na kojim je prije rata bilo oko 7.000 Srba. Osjećam i veliku odgovornost za predstavljanje mog naroda na ovim prostorima jer znam koliko je to breme. Nadam se da ću u najboljem svjetlu nastaviti sa dinamikom rada iz prethodne dvije godine kada još nismo bili ni parlamentarni, a u još većoj mjeri sada kada smo naš rad i trud krunisali na izborima - rekao je Ivetić.

On je izrazio zahvalnost SNSD-u i Vladi Republike Srpske što je imala povjerenje u srpske predstavnike iz Posavskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana