Ivanić: VRS stvorila Srpsku i spriječila progon civila

Srna
Ivanić: VRS stvorila Srpsku i spriječila progon civila

Sarajevo - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je danas u Gacku da je najveća vrijednost Vojske Republike Srpske /VRS/ to što je spriječila progon civila i što je stvorila Srpsku.

“Dok Srba ima u BiH, biće i Republike Srpske. A mi znamo kako ćemo Srpsku čuvati”, poručio je Ivanić na obilježavanju Dana Gatačke brigade i osveštanju spomenika borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u ovoj opštini.


On je prisustvovao parastosu poginulim borcima u novom Hramu Svete Trojice u Gacku i položio cvijeće na spomenik poginulim borcima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je podsjetio da je Hercegovački korpus VRS simbol snažnog otpora i borbe za slobodu, a da je Gatačka brigada bila jedna od najboljih, ne samo u tom korpusu, već u cijeloj VRS.

“Hercegovci, kao i Krajišnici, uvijek su bili simbol slobode i simbol snage. Zato su stalno dizali ustanke, bune, za slobodu su se borili, jer je sloboda najvrednija”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, bila je potrebna velika snaga borcima Gatačke brigade za držanje velikog prostora i pobjedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana