Istražuju se činjenice u vezi sa okupljanjem u Bužimu

Srna
Istražuju se činjenice u vezi sa okupljanjem u Bužimu

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane /MO/ u Savjetu ministara pokrenulo je postupak utvrđivanja činjenica u vezi sa okupljanjem "Zelenih beretki" i eventualnog učešća pripadnika Oružanih snaga /OS/ BiH u Bužimu, gdje su uzvikivani pokliči "Alahu egber" i pjevano da kreću u boj te da neće stati do Drine.

Na pitanje Srne da li će i šta ovo ministarstvo učiniti, kada je riječ o dešavanjima u Bužimu i istrazi o eventualnom učešću pripadnika Oružanih snaga na skupu u tom mjestu, u Ministarstvu su istakli da su, u skladu sa svojim nadležnostima, po dobijanju zatjeva za djelovanje inspektora 12. januara pokrenuli postupak utvrđivanja činjenica.

"U skladu sa procedurama odmah je Ministarstvo odbrane dodijelio predmet nadležnim u komandovanju OS BiH, sa ciljem utvrđivanja svih činjenica u vezi sa događajem i preduzimanjem mjera iz njihove nadležnosti", rekli su Srni u ovom ministarstvu.

Naveli su da je od nadležnih u lancu komandovanja OS BiH traženo da, po završetku aktivnosti, dostave informaciju o preduzetim mjerama, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata.

Uznemirujući snimci uniformisanih ljudi sa zelenim bertakama, ratnim zastavama tzv. Armije RBiH, koji uzvikuju "Alahu ekber"pojavili su se 11. januara na društvenim mrežama i nastali su u Bužimu.

U Bužimu se slavili 29 godina od vojne akcije "Munja 93" koju je izvela tadašnja bužimska brigada.

Veliki broj mladih na snimcima je marširao u uniformama sa ratnim zastavama takozvane Armije BiH uzvikujući "Alahu ekber", a neki od učesnika imali su i maske na licima.

Snimci su objavljeni na "Fejsbuk" stranici Udruženja "Nanićevi Bužimljani", a među prisutnima je bilo i dosta djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana