Institucije gluve na zadate obaveze

Svjetlana Šurlan
Institucije gluve na zadate obaveze

Sarajevo - Institucije pri Savjetu ministara BiH ove godine su uspjele da realizuju tek polovinu zadataka koji su im dodijeljeni, a čak devet njih nije ispunilo niti jednu obavezu.

Potvrđeno je to u izvještaju o realizaciji Programa rada Savjeta ministara BiH za prvih šest mjeseci 2014. godine.

- Savjet je u prvoj polovini ove godine imao obavezu da realizuje 262 programska zadatka. Uvidom u izjašnjenja nosilaca aktivnosti programskih zadataka, utvrđeno je da su 144 realizovana, što iznosi 55 odsto - navedeno je u izvještaju.

Najlošiji rezultat imali su Regulatorna agencija za radijacionu i nuklearnu bezbjednost, koja od pet zadataka nije ispunila nijedan, te Agencija za lijekove i medicinska sredstva, koja od dva zadatka takođe nije realizovala nijedan.

Od institucija koje su imale samo po jedan zadatak, ali ni njega nisu uspjele da realizuju, su Ministarstvo transporta i komunikacija, Agencija za državnu službu, Radna grupa za rješavanje pitanja državne i vojne imovine, Komisija za koncesije, Institut za standardizaciju, Arhiv i Uprava za indirektno oporezivanje.

Pojedinačnom analizom po institucijama, nakon pomenutih, najlošije rezultate rada imali su Ministarstvo inostranih poslova, koje je od 16 zadataka realizovalo tri ili 19 odsto i Institut za metrologiju, koji je od pet zadataka realizovao jedan ili 20 odsto.

 

Opširnije pročitajte u štamanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana