Incko: Velika pomoć međunarodne zajednice za ublažavanje posljedica

Srna
Incko: Velika pomoć međunarodne zajednice za ublažavanje posljedica

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da će se svi u BiH iznenaditi koliku pomoć će dobiti od međunarodne zajednice za ublažavanje posljedica izazvanih virusom korona.

“Imali smo danas veliki sastanak gdje je bilo više od 50 učesnika. Tamo su bile sve države koje su članice Savjeta za sprovođenje mira i iznenadićete se koliko će BiH dobiti pomoći”, rekao je Incko.

Prema njegovim riječima, sastanku su prisustvovali predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ koji su mu potvrdili da će BiH staviti na raspologanje veliku sumu novca.

“Ono što sam čuo od predstavnika MMF-a, da će BiH staviti na raspolaganje 150 miliona evra, a ako budu povoljni uslovi, ako se naiđe na podršku vlada, ta suma bi se mogla i povećatiti”, istakao je Incko i dodao da su sastanku prisustvovali i predstavnici UN, EU i Svjetske zdravstvene organizacije.

On je istakao da će, ako BiH usvoji budžet, to biti signal međunarodnoj zajednici da reaguje i pošalje pomoć, prenosi “N1”.

Incko je podsjetio da se budžet BiH nije mijenjao osam godina, da u prethodnom periodu nije bilo ni problema izazvanih virusom korona, a ni izbjeglica, te dodao da se budžet mora adaptirati, odnosno mijenjati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana