Incident u karantinu u Tuzli: Studenti odvalili vrata i izašli iz izolacije, reagovala policija

GS
Incident u karantinu u Tuzli: Studenti odvalili vrata i izašli iz izolacije, reagovala policija

Veća grupa studenata koji su iz Njemačke stigli u BiH i već nekoliko dana se nalaze u karantinu u Hotelu Tuzla sinoć su prekršili pravila izolacije. Organizirano su odvalili barijere na vratima soba iz kojih su izašli te su organizirali druženje u grupama.

 

 

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić je potvrdila ovu informaciju kazavši da su studenti prvobitno uklonili barijere koje su se nalazile na vratima hotelskih soba u kojima boravi po jedna osoba.

"Policijski službenici koji su sinoć bili na osiguranju hotela u 22 sata su čuli buku koja je dopirala iz dijela u kojem su smještene osobe u karantinu. Nakon toga su obavijestili Policijsku stanicu Istok, a nakon što su obukli zaštitna odijela ušli su u objekt u kojem su evidentirali određeni broj osoba koje su kršile mjere izolacije, jer su ih zatekli u sobama ili u hodniku u druženju", kazala je Kapidžić.

Sve nadležne službe obaviještene su o ovom događaju, a svako će u skladu sa svojim nadležnostima poduzeti adekvatne mjere.

"Studenti su napravili incident, odvalili su nekoliko vrata, a nekoliko su otključali te su izašli iz soba. Ovim činom su prekršili uslove karantina i naredbe o socijalnoj distanci. Na ovaj način su počinili krivično djelo u skladu sa članovima 225. i 226. Krivičnog zakona FBiH", kazao je Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

Inače, u karantinu u Hotelu Tuzla nalazi se 63 studenata koji su prošle sedmice iz Njemačke stigli u Bosnu i Hercegovinu. Također, u ovom karantinu boravi i nešto manji broj osoba koje su se iz Francuske vratile u našu zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana