I narednih dana nestabilno vrijeme

Srna
I narednih dana nestabilno vrijeme

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i narednih dana biće promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme, uz lokalnu kišu i dnevnu temperaturu vazduha od 24 do 30, a na jugu i sjeveru do 33 stepena Celzijusova, prognoziraju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutro će sutra na sjeveru biti pretežno sunčano, oko rijeka ponegdje sa maglom, u ostalim krajevima promjenljivo oblačno, uz uslove za lokalnu kišu i pljusak od sjeveroistoka ka jugoistoku.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme, uz porast oblačnosti praćene lokalnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 21, na planinama od 14 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 29, na planinama od 19, na jugu i sjeveru oko 31 stepen Celzijusov.

U nedjelju, 9. avgusta, jutro će u većini predjela biti pretežno sunčano, oko rijeka ponegdje sa maglom, a tokom dana i poslije podne promjenljivo oblačno i nestabilno, uz razvoj oblačnosti i kišu, pljuskovu i grmljavinu.

Nešto više sunčanih intervala biće u južnim predjelima.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 21, na planinama od 14 stepeni, a najviša dnevna od 25 do 31, na planinama od 21, na jugu i sjeveru do 33 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 10. avgusta, ujutru će u većini predjela biti pretežno sunčano, oko rijeka ponegdje sa maglom, a prema podnevu biće uslova za kraću kišu ili pljusak od jugozapada ka jugoistoku.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno, toplo i nestabilno, uz lokalnu kišu.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 21, na planinama od 14, a najviša dnevna između 25 i 30, na planinama od 21, a na jugu i sjeveru do 33 stepena Celzijusova.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana