I dalje neizvjesno imenovanje Mlađena Božovića: SDA odlučuje uoči sjednice

Željka Domazet
I dalje neizvjesno imenovanje Mlađena Božovića: SDA odlučuje uoči sjednice

SARAJEVO - Da li će SDA podržati imenovanje kandidata DNS-a Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH biće poznato tek uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koja je zakazana za četvrtak.

Ni današnji sastanak delegacija SNSD-a i SDA, koje su činili predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić i poslanik SDA Halid Genjac, nije razriješio dileme. Tegeltija  je nakon sastanka delegacija kazao da se najviše razgovaralo o narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Na pitanje o imenovanju Božovića, Tegeltija je odgovorio da tu ne vidi neki problem jer je dogovor partnera u vlasti bio da će svaki kandidat koji prođe provjere SIPA i CIK-a dobiti podršku.

- Razgovarali smo o sljedećoj sjednici na kojoj će biti mnogo tačaka. Što se tiče imenovanje Božovića, SDA će imati svoj stav do početka zasjedanja - izjavio je Tegeltija.

Istakao je da je sastanak bio vrlo uspješan, što će omogućiti da sjednica Parlamenta bude održana u dobroj atmosferi.

Odgovarajući na pitanje šta je problem SDA u vezi sa imenovanjem Božovića, Tegeltija kaže da se ta tema otvorila u javnosti.

- Dogovor je bio, prije imenovanja Savjeta  ministara BiH, da će onaj kandidat koji nema primjedbi SIPA i CIK-a biti izabran bez obzira na stavove nekih drugih, jer uvijek ima ljudi koji su  nekim nezadovoljni - zaključio je Tegeltija.

Genjac je izjavio da je i sastanak bio u formi razgovora i konsultacija, što će biti redovno u budućnosti.

- Ovaj put je bilo razgovora o temama koje su na dnevnom redu predstojećeg zasjedanja Predstavničkog doma Parlamenta BiH i o nekim pitanjima koja su na dnevnom redu naredne sjednice Savjeta ministara BiH - rekao je Genjac.

Na pitanje o Božoviću, Genjac je poručio da će stav SDA biti poznat do četvrtka, odnosno do početka sjednice. On nije želio da odgovori kojoj odluci je SDA bliže - da li će podržati Božovića ili neće.

Radmanović nije želio da se obraća novinarima, ali je na pitanje da li je išta dogovoreno samo u prolazu rekao: "Sve je dogovoreno."

Podsjetimo, SDA, zajedno sa SBB-om, u Komisiji za pripremu izbora Savjeta  ministara BiH nije dala zeleno svjetlo za imenovanje Božovića za ministra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana