Hoti: Formiranje zajednice srpskih opština zatvorena tema

Srna
Hoti: Formiranje zajednice srpskih opština zatvorena tema

PRIŠTINA - Predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas u Prištini da je pitanje formiranja zajednice opština sa srpskom većinom "zatvorena tema" o kojoj se neće pregovarati.

On je na konferenciji za novinare rekao da ne zna da li će 28. septembra u Briselu doći do sastanka delegacija Prištine i Beograda, te dodao da će o tome biti odlučeno narednih dana.

- Ono što znam jeste da dijalog sa Srbijom mora biti unaprijeđen - rekao je Hoti, naglašavajući da je "Kosovo učinilo mnogo time što je prihvatilo da se nastavi dijalog za mir sa Srbijom".

Iz Kancelarije EU u Prištini Srni je rečeno da je neizvjesno da li će biti održan najavljeni sastanak delegacija Prištine i Beograda jer je "Beograd zauzeo poziciju da je pitanje formiranja zajednice srpskih opština prva tema u nastavku dijaloga", dok Priština ne odustaje od stava da je "dovoljno napravljen kompromis time što je prihvaćen dijalog bez prethodno ispunjenog zahtjeva da se pregovori nastavljaju s ciljem postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana