HNS: SDA da prihvati sve odluke Ustavnog suda BiH i podrži izmjene Izbornog zakona

Srna
HNS: SDA da prihvati sve odluke Ustavnog suda BiH i podrži izmjene Izbornog zakona

MOSTAR - SDA mora da prihvati sve odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljaju i zastupanju, te da podrži izmjene Izbornog zakona BiH što bi omogućilo legalno političko predstavljanje, poručio je Hrvatski narodni sabor /HNS/.

“Politički predstavnici bošnjačkog naroda moraju razgovarati o budućnosti BiH sa političkim predstavnicima Srba i Hrvata da bi uz dogovor rješavali krucijalne probleme, jačali privredu i svima u BiH osigurali bolje uslove za život”, naveli su iz HNS-a, te istakli da se za SDA ukazala istorijska prilika.

U saopštenju je upućen i poziv na smirivanje napetosti, sprečavanje novih političkih kriza, kao i na kompromis koji je u interesu BiH kroz buduće demokratsko sazrijevanje politika i društva i dugoročne vizije međusobnog uvažavanja i razvoja, koju zajedno moraju usuglasiti sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Iz HNS su najavili da će nastaviti rješavati probleme i krize koje uvijek drugi podstaknu, kao iskreni predvodnik politike dijaloga, dogovora i pravednih rješenja u BiH.

HNS je istakao i da se moraju naći rješenja koja su plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i evropskih standarda.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana