Stigli helikopteri iz Srbije, vatra se približila kućama u selu Vučja

GS
Stigli helikopteri iz Srbije, vatra se približila kućama u selu Vučja

BEOGRAD - Prema naređenju srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslva Srbije sa posadama poslata su u Republiku Srpsku da bi pomogli pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite u gašenju požara koji se prostire na potezu Skoči grm-Bare-Djevojačke grede, kod Trebinja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, sa direktorom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milanom Novitovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom urićem, posjetiće danas pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja.

Visoke temperature i jak vjetar prouzrokovali su brzo širenje požara. 

Požarna linija duga je više od 20 kilometara.

Helikopteri MUP-a Srbije stigli su u Trebinje i očekuje se da počnu da gase požar u rejonu Bijele gore, dok se u selu Vučja vatra približava kućama, rekao je Srni komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastva Miloš Vučurević.Vučurević je rekao da se jedan krak požara odvaja za selo Donji Skočigrm i Donja Bara, gdje je situacija kritična.

-Vatra je na oko 300 metara od kuća, vatrogasci su na terenu, očekujemo da uz pomoć helikoptera stabilizujemo situaciju - rekao je Vučurević.

Sve raspoložive vatrogasne jedinice i dobrovoljna društva su na terenu.

Nemjerljiv doprinos u gašenju ovog velikog požara daje i Helikopterski servis Republike Srpske čiji helikopter na ovom području djeluje od sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana