Grčka ostaje kod nepriznavanja tzv Kosova, podržava sporazume u Briselu i Ohridu

Tanjug
Grčka ostaje kod nepriznavanja tzv Kosova, podržava sporazume u Briselu i Ohridu

BEOGRAD - Stav Grčke po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova ostaje isti, a podržava sporazume dve strane koji vode normalizaciji odnosa, poručila je predsjednica Grčke Katerina Sakelaropulu, koja danas stiže u zvaničnu posetu Beogradu.

Za list Politika objasnila je da je Grčka vjerna svojoj politici na zapadnom Balkanu i slijedi pragmatičan i konstruktivan pristup u odnosu na tzv. Kosovo, koji ima za cilj jačanje stabilnosti i sigurnosti.  

Grčka predsjednica je istakla da takav pristup ima za cilj i sveukupni pomak ka EU integracijama cijelog regiona, što je ocijenila kao strateški cilj.  

„Stav Grčke o Kosovu ostaje nepromjenjen. Naša konstruktivna politika prema Kosovu je u skladu sa tom pozicijom, promoviše razvoj i jača stabilnost i bezbjednost na zapadnom Balkanu“, rekla je ona.  

Predsjednica Grčke pozdravila je napredak koji je postignut na dva sastanka Beograda i Prištine u Briselu i Ohridu sa sporazumom i implementacionim aneksom.  

„Grčka je spremna da podrži i Beograd i Prištinu na putu normalizacije njihovih odnosa i da doprinese međunarodnim naporima za unapređenje bezbjednosti, stabilnosti i prosperiteta naroda u regionu“, rekla je Sakelaropulu.  


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana