Graničnoj policiji BiH uručena oprema za provjeru dokumenata

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- Graničnoj policiji BiH danas je uručena specijalistička oprema za provjeru dokumenata u vrijednosti 220.000 KM, koju je donirao Državni sekretarijat za migracije Švajcarske.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da je oprema nabavljena uz podršku Međunarodne organizacije za migracije /IOM/.

"Sve veći izazov za Graničnu policiju BiH predstavlja otkrivanje falsifikovanih ličnih dokumenata i lažnih identiteta. Donirana specijalistička oprema će doprinijeti borbi protiv različitih oblika falsifikovanja i zloupotrebe dokumenata, efikasnosti zaštite granice i povećanju opšte bezbjednosti", navodi se u saopštenju.

Donaciju je pomoćniku direktora Granične policije BiH za organizaciju i operacije Draganu Kuliću predala zamjenik direktora za saradnju u Ambasadi Švajcarske u BiH Šanel Felder.

"Oprema za provjeru dokumenata će pomoći Graničnoj policiji da podigne nivo bezbjednosti u zemlji. Ova donacija je pružena u okviru migracijskog partnerstva između BiH i Švajcarske koje naše dvije zemlje uspješno održavaju od 2009. godine. Švajcarska će nastaviti da podržava BiH u ovim izazovnim vremenima", rekla je Feldereva.

Primopredaji je prisustvovao i šef misije IOM-a Peter Van der Overat, kao i šef Kancelarije direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

Kulić je zahvalio Državnom sekretarijatu za migracije Švajcarske za donaciju.

"Pripadnici Granične policije BiH suočeni su sa povećanim nivoom rizika u obavljanju dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize. Od suštinskog je značaja da imaju dovoljno adekvatne opreme da bi efikasnije štitili granicu. Zahvaljujem Državnom sekretarijatu za migracije Švajcarske, kao i Felderevoj i Overatu za doniranu specijalističku opremu. Vjerujemo da će uspješna saradnja biti nastavljena", istakao je Kulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana