Granična policija: Nismo obaviješteni da kineski turisti stižu u BiH

A. J. R.
Granična policija: Nismo obaviješteni da kineski turisti stižu u BiH

BANjALUKA - U Graničnoj policiji BiH kažu da nisu obaviješteni o dolasku kineskih turista koji su iz Vuhana juče stigli u Hrvatsku.

- Nemamo informaciju o tome da Kinezi iz Vuhana koji su u turističkoj posjeti u Hrvatskoj planiraju doći u BiH. U medijima smo vidjeli natpise o tome, ali za sada nam se nije najavila nijedna grupa kineskih turista koja planira posjet BiH - rekla je portparolka Granične policije BiH Franka Vican. 

Ona je istakla da Granična policija za sada nije dobila nikakav službeni stav ili instrukciju nadležnih tijela za postupanje u vezi sa smrtonosnim koronavirusom.

- Nismo dobili nikakvo obavještenje o preduzimanju posebnih mjera zbog koronavirusa - kazala je Vican.

I u Instititu za javno zdravstvo RS kao i u Turističkoj organizaciji RS nemaju informaciju o mogućem dolasku kineskih turista.

- Niko se nije najavio, ništa o tome ne znamo - kratko je za "Glas Srpske" rekla direktorka Turističke organizacije RS Nada Jovanović.

Prema pisanju hrvatskog portala Indeks, na granični prelaz Bregana juče je stigao autobus pun kineskih turista iz Vuhana, kineskog grada iz kojeg je krenula epidemija koronavirusa.

Portal navodi  da su oni na tlo Evrope sletjeli avionom i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga su na milanskom aerodromu prošli takozvani skrining stanja organizma i niko nije imao simptome bolesti.

Isti portal navodi da su, nakon što su ušli u Hrvatsku, trebali provesti dan na Plitvičkim jezerima, dok bi danas trebali posjetiti Dalmaciju. Nakon toga planiraju dolazak u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana