Građani BiH u Švajcarsku mogu da putuju isključivo pod određenim uslovima

Srna
Građani BiH u Švajcarsku mogu da putuju isključivo pod određenim uslovima

SARAJEVO- Ambasada Švajcarske saopštila je danas da je ulazak državljana BiH u ovu zemlju veoma ograničen, te da turistički boravak još uvijek nije moguć.

- Građanima BiH je omogućeno da putuju u Švajcarsku, ali isključivo pod određenim uslovima - rečeno je Srni iz Ambasade, a povodom pisanja švajcarskog lista "Blik" da BiH više nije na crnoj listi i da se može ući u Švajcarsku bez odlaska u izolaciju.

Iz Ambasade Švajcarske ističu da se informacija od sinoć odnosi samo na posebne slučajeve.

Posebni slučajevi, prema informaciji Švajcarskog saveznog sekretarijata za migraciju, odnose se na smrtni slučaj ili tešku bolest užih članova porodice, poput supružnika, djece, unuka, te braće ili sestara, kao i pratnju maloljetnicima, te putovanja zbog ljekarskog tretmana započetog u toj zemlji.

Ulazak u Švajcarsku omogućen je za posjete najužim članovima porodice koji žive u toj državi, zatim službene posjete koje se ne mogu prolongirati, odazivanje na sudski poziv, kao i ljudima koji rade na održavanju aviona za privatne letove licima kojima je odobren boravak u toj zemlji.

Švajcarski list "Blik" piše da će od sada na švajcarskoj crnoj listi zemalja biti samo one države koje imaju više zaraženih virusom korona od njih.

S obzirom na to da je 763 zaraženih na 100.000 stanovnika visok broj, na crnoj listi su samo četiri države - Belgija, Češka, Andora i Jermenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana