Goran Selak, predsjednik SPS-a: Narod Srpske neće zaboraviti bratsku pomoć

GS
Goran Selak, predsjednik SPS-a: Narod Srpske neće zaboraviti bratsku pomoć

BANjALUKA - Narod Republike Srpske neće zaboraviti one koji su mu priskočili u pomoć u situaciji u kojoj se cijeli svijet bori protiv širenja epidemije virusa korona, rekao je predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak, nakon što je Ruska Federacija poslala tri aviona sa ljudstvom i pomoći za suzbijanje širenja epidemije u Republici Srpskoj.

Selak ističe da je ta pomoć višestruka, jer osim konkretne pomoći, samo prisustvo ruskih stručnjaka i volja da se pomogne u ovim teškim vremenima, mnogo znači građanima Srpske.

- To je ujedno i poruka da nismo sami, da imamo prijatelje i u najtežim trenucima. I taj gest ćemo da cijenimo kada prođe kriza i vanredno stanje. Ne treba nikada da zaboravimo istinske prijatelje koji su spremni da pomognu kada je pomoć najpotrebnija. Takođe, nakon dogovora mađarskog premijera Viktora Orbana i srpskog člana predsjedništva BiH Milorada Dodika, Mađarska će takođe pomoći Republici Srpskoj, uprkos teškoj situaciji u kojoj se i sami nalaze. Sve su to potezi koje nećemo i ne smijemo zaboraviti kada sve ovo prođe i kada se život vrati nekim normalnim tokovima. Ovom prilikom takođe bih zahvalio brojnim našim ljudima iz dijaspore koji pomažu humanitarne akcije. To su ljudi koji ne mogu da dođu zbog mjera prevencije, ali svaki dan pokazuju da je solidarnost jedna od crta našeg naroda koja se uvijek pokaže u teškim vremenima – istakao je Selak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana