Goran Petronijević za Glas Srpske: Službe znale sve i okrenule to na štetu Srba

D. M.
Goran Petronijević za Glas Srpske: Službe znale sve i okrenule to na štetu Srba

BANjALUKA - Ugledni beogradski advokat Goran Petronijević, koji je bio jedan od branilaca prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, kaže da dokument iz Velike Britanije o Srebrenici, koji otkriva da nije postojao plan rukovodstva Republike Srpske o zauzimanju te enklave tokom rata, potvrđuje ono što branioci optuženih za zločin u Srebrenici tvrde više od dvije decenije.

- Nisam pročitao taj dokument, ali ako je tako kao što su objavili mediji, a verujem da jeste, to samo potvrđuje da su u pravu svi koji više od 20 godina negiraju navode o genocidnoj nameri i širokom i rasprostranjenom planu za počinjenje genocida - kaže Petronijević za “Glas”.

Prema njegovim riječima, dokumenta kao što su ova samo potvrđuju da su obavještajne službe duboko involvirane u sve ono što se dešavalo u Srebrenici.

- Dakle, tajne službe su od početka i celo vreme znale i ko ima kakve planove i kako se sve izdešavalo. Nažalost, sve su uperile i okrenule na štetu Srba, ali se nadam da će istoriografija potvrditi koliko lažnih presuda je izrečeno - kaže Petronijević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana