Goran Broćeta: Oni koji pišu ćirilicom nisu poželjni u FBiH

Vedrana Kulaga
Goran Broćeta: Oni koji pišu ćirilicom nisu poželjni u FBiH

DRVAR - Delegat SNSD-a u Klubu Srba u Domu naroda u Parlamentu FBiH Goran Broćeta istakao je da pokušaj SDP-a da se domogne srpskih pozicija u vlasti u FBiH nije ništa novo, ali i naglasio da Srbe u tom dijelu BiH treba da predstavljaju one koji su birali istinski Srbi.

Klub Srba u federalnom Domu naroda čini pet delegata iz Kantona deset, gdje je većinsko srpsko stanovništvo, od kojih su četiri sa Srpske liste i jedan iz Srpske napredne stranke, te osam iz SDP-a, dva iz Liberalne stranke BiH i po jedan iz redova HDZ-a BiH i SDA.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rekao je ranije za “Glas Srpske” da je odbio ponudu stranke da bude kandidat za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda, ali i poručio da će stranka predložiti kandidata za sve četiri ključne fotelje koje pripadaju Srbima u FBiH. Podvukao je da SDP ima osam delegata u Domu naroda te da će uz podršku još četiri, koji nisu iz te stranke, predložiti kandidate za predsjednika Kluba Srba u Domu naroda, potpredsjednika tog doma te potpredsjednika FBiH.

Broćeta je juče za “Glas Srpske” kazao da nemaju zvaničnu informaciju o tome s kim je SDP razgovarao.

- Ako se ispostavi da je to istina i ako dobiju podršku SDA, biće jasno da SDA ne želi u vlasti u FBiH one koji se potpisuju ćirilicom i koji bi se adekvatno borili za prava Srba, nego su im partneri i saradnici podobni koji se unazad 20 godina nisu potpisali ćirilicom - rekao je Broćeta.

Dodao je i da je vidljivo da SDA odbija da prihvati SNSD i na nivou BiH te da se svašta može očekivati. Sjednica federalnog Doma naroda zakazana je za danas, a Broćeta juče nije imao informacija da li će SDP pokušati da ponovo izabere šefa Kluba Srba, nakon što mu to nije pošlo nedavno za rukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana