Gojkovićka umjesto Gojkovića ulazi u NSRS

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Generalni direktor „Šuma RS“ i funkcioner Socijalističke partije Slaven Gojković po svemu sudeći neće osvojiti direktan poslanički mandat u izbornoj jedinici četiri, pa će umjesto njega preko kompenzacione liste njegova partijska drugarica i prezimenjakinja Zdenka Gojković.

Naime, prema prvim objavljenim preliminarnim rezultatima dva direktna poslanička mandata u izbornoj jedinicu četiri osvojio je SDS, a po jedan SNSD i SP, konkretno Slaven Gojković kao nosilac liste stranke Petra Đokića. Međutim, SNSD je u međuvremenu nakon više od 94 odsto prebrojanih glasova „oteo“ mandat Gojkoviću i imaće dva direktno izabrana poslanika iz ove izborne jedinice, isto kao SDS.

Ukoliko taj rezultat ostane nepromijenjen i socijalisti ostanu bez jednog direktnog mandata, dobiće jedan kompenzacioni mandat, a da stvar bude zanimljivija, taj mandat neće prvom sa kompenzacione liste i lideru NDP-a Draganu Čaviću, već drugoj sa te liste Zdenki Gojković. Razlog je u tome što Izborni zakon nalaže da u Narodnoj skupštini RS moraju da budu najmanje četiri poslanika hrvatske nacionalnosti. Ukoliko ne budu izabrani direktno, onda ulaze sa kompenzacione liste bez obzira na to na kojem mjestu na toj listi se nalaze.

Tako će kao tek 11. na kompenzacionoj listi SNSD-a u republički parlament ući Anja Ljubojević, a vjerovatno i 12. na istoj toj listi Mijo Perkunić, te peta sa kompenzacione liste PDP-a Diana Čekić koja će tako preoteti mandat svojoj stranačkoj kolegici Marini Blagojević koja je drugi „kompenz“ PDP-a.

(mojabanjaluka.info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana