Godišnjica ubistva načelnika prijedorske krim policije

GS
Godišnjica ubistva načelnika prijedorske krim policije

PRIJEDOR - Na današnji dan, prije tačno godinu dana ubijen je u Prijedoru načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenko Bašić.

-Radenko je časno i pošteno obavljao svoj posao i bio za primjer svakom policijskom službeniku. Omiljen među kolegama. Nikada se nećemo pomiriti sa načinom na koji mu je život surovo oduzet. Sjećanja na njega je vječno.

Slava mu! – naveli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske.

Bašić je ubijen u ranim jutarnjim časovima kada je pješke krenuo na posao, a ubica ga je sačekao u blizini kuće, te mu prišao sa leđa i ispalio hitac u glavu.

Od zadobijenih povreda, Bašić je preminuo na licu mjesta, a policija je pokrenula jednu od najvećih istraga u Republici Srpskoj.

Ubrzo se počelo odmotavati klupko i policija je uhapsila osumnjičene.

Za ovo ubistvo je optuženo nekoliko osoba, a Dalibora Railića  Dugog terete da je organizovao grupu za ubistvo Bašića.

Osim Railića, za učešće u tom ubistvu optuženi su  Aleksandar Miljatović i  Igor Repajić, a teret se svima stavlja i šverc narkoticima. Prema optužnici, Railić je naručio ubistvo,  Miljatović je označen kao direktni izvršilac likvidacije, a Repajić kao njegov pomagač u bijegu i pripremi.

U ovom slučaju za organizovani šverc drogom osim Ivkovića  još su optuženi  Haris Gredelj, Mirjana Vujović,  Gordan Gvozden i Željko Simić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana