Glavni koordinacioni tim razmatrao način raspodjele medicinske opreme

Srna
Glavni koordinacioni tim razmatrao način raspodjele medicinske opreme

BANjALUKA - Glavni koordinacioni tim upoznao se na današnjem sastanku sa informacijom da će danas na Međunarodni aerodrom Banjaluka biti dopremljen prvi kontigent opreme za pokretnu bolnicu sa 500 bolničkih kreveta i cijelom pratećom opremom u površini od 6.000 kvadratnih metara, za čiju nabavku je Vlada Republike Srpske obezbijedila sredstva.

Glavni koordinaciion tim danas je razmataro i način raspodjele nabavljene medicinske opreme i materijala za bolnice i domove zdravlja širom Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas sastanak Glavnog koordinacionog tima, povodom aktuelne situacije izazvane novim virusom korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, te analizirano sprovođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa suzbijanjem virusa.

Ponovo je poručeno građanima da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od virusa korona, te apelovano na lica kojima su propisane mjere kućne samozolacije da ih se striktno pridržavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana