Galić: Sve veći priliv migranata

Srna
Galić: Sve veći priliv migranata

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je danas da se Granična policija suočava sa velikim izazovima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi zbog sve većeg priliva migranata koji pokušavaju ilegalno preći granicu BiH.

"Granična policija se godinama bori sa manjkom kadrova, te kontinuirano obavlja privremeni interni premještaj, kao i vanredno angažovanje policijskih službenika u jedinice koje su najviše izložene migracionom pritisku", rekao je Galić novoimenovanom atašeu za unutrašnju bezbjednost ambasade Francuske u BiH Filipu Ganglofu.

Sagovornici su ocijenili da policijski službenici Granične policije moraju biti maksimalno zaštićeni i opremljeni da bi i sami zaštitili druge i preduzeli sve moguće mjere da ne bi došlo do širenja virusa korona.

Na sastanku je obostrano iskazana otvorenost za nastavkom saradnje Granične policije BiH i Ambasade Francuske u BiH, saopšteno je iz Granične policije.

Galić je čestitao novoimenovanom atašeu, koji je prvi put posjetio Graničnu policiju BiH, te mu predstavio agenciju, njenu strukturu, nadležnosti i trenutne aktivnosti koje se sprovode na granici BiH.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu, a posebno o teretu migrantske krize sa kojim se Granična policija godinama bori, ali i o ostalim bezbjednosnim pitanjima, te o borbi protiv virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana