Fon der Lajenova će prisustvovati otvaranju mosta u Svilaju

Srna
Foto: Tanjug

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen prisustvovaće u četvrtak, 30. septembra, otvaranju mosta preko Save u mjestu Svilaj u opštini Odžak, saopšteno je iz Komisije.

Ona će otvaranju mosta prisustvovati zajedno sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem. Fon der Lajenova će se istog dana sastati sa članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu, prenio je "EU observer".

Predsjednik Evropske komisije danas će doputovati u Albaniju, gdje će se sastati sa albanskim predsjednikom Iljirom Metom i premijerom Edijem Ramom. Ona će nakon toga posjetiti Sjevernu Makedoniju, a u Skoplju će se sastati sa makedonskim predsjednikom Stevom Pendarovskim i premijerom Zoranom Zaevim. Fon der Lajenova će se sutra u Prištini sastati sa predsjednikom i premijerom samoproglašenog Kosova Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Iz Komisije ističu da će Fon der Lajenova sutra posjetiti i Podgoricu, gdje će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i sa crnogorskim premijerom Zoranom Krivokapićem. Istog dana, Fon der Lajenova će se u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u četvrtak, 30. septembra, sa premijerom Srbije Anom Brnabić.

Ona će 30. septembra sa Vučićem prisustvovati zvaničnom početku radova na željezničkom Koridoru 10, kao i potpisivanju ugovora o sanaciji dijela auto-puta mira uz podršku EU. Fon der Lajenova će tokom posjete regionu održati konferencije za novinare za liderima zemalja zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana