Fočanski odbor DNS-a protiv smjene Čubrilovića

Srna
Fočanski odbor DNS-a protiv smjene Čubrilovića

Foča - Predsjedništvo fočanskog DNS-a usprotivilo se smjeni zamjenika predsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića i zatražilo da se Glavni odbor o tome što hitnije izjasni.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Spomenko Stojanović izjavio je nakon večerašnjeg sastanka Predsjedništva da je vrhu stranke upućen apel da radi na jedinstvu DNS-a.


"Drugi zaključak je da se protivimo smjenama starih, provjerenih i dokazanih kadrova, da bi se na taj način pravio prostor nekim novopridošlim članovima da bi dobili neke funkcije", rekao je Stojanović, koji je i novoizabrani poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je pojasnio da se njihovo protivljenje smjenama provjerenih i dokazanih kadrova prije svega odnosi na smjenu Nedeljka Čubrilovića sa funkcije zamjenika predsjednika DNS-a.

"Naš prijedlog je da se o toj odluci izjasni Glavni odbor, čiju sjednicu tražimo da što hitnije bude održana", naveo je Stojanović.

Predsjedništvo DNS-a razriješilo je 14. novembra Nedeljka Čubrilovića funkcije zamjenika predsjednika stranke, na zahtjev predsjednika te partije Marka Pavića.

Od tada se oglasilo više odbora ove stranke koji su dali podršku Čubriloviću ili Paviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana