Epilog haosa podgoričkom naselju Zlatica: Uhapšeno deset osoba

Srna
Epilog haosa podgoričkom naselju Zlatica: Uhapšeno deset osoba

PODGORICA- Deset mlađih osoba uhapšeno je u akciji uklanjanja trobojke sa zida u podgoričkom naselju Zlatica,saopštila je crnogorska Uprava policije dodajući da su hapšenja izvršena sinoć "kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira grupe građana, jer su sprečavali komunalne službe da saniraju javnu površinu".

U Zlatici je došlo do incidenta kada je policija bacila suzavac na mjesto gdje su građani čuvali trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju od komunalne policije koja je trebalo da je prekreči.

Tri policajca i više građana su povrijeđeni.

Zbog narušavanja javnog reda i mira u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 13 lica, a nakon prikupljenih obavještenja tri lica su puštena.

Policija je saopštila da su uhapšena lica čiji su inicijali M.M. (21), R.M. (22), Ž.M. (47), I.K. (18), R.Ž. (29), M.Ž.(29), D.B. (18) i N.K. (17) zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Lica čiji su inicijali L.T. (22) i M.B. (30) lišeni su slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na otpor.

Komunalne službe su, dodaju u policiji, tokom noći vratile izgled javne površine u prethodno stanje.

Demokratski front (DF) zatražio je da budu pušteni na slobodu mladi ljudi koji su uhapšeni.

- Narod na putu slobode niko ne može zaustaviti i zahtijevamo da se pod hitno iz podgoričkih kazamata pusti utamničena mladost koja je mirno i dostojanstveno branila tradiciju i civilizacijske vrijednosti - saopšteno je iz DF-a.

U ovom opozicionom savezu su osudili hapšenje i poručili da represivne metode nikoga više ne mogu zaplašiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana