"Elektroprivreda" i RiTE "Gacko" sklopili ugovor od 360 miliona KM

Srna
Foto: Srna

GACKO – Predstavnici "Elektroprivrede Republike Srpske" (ERS) i Rudnika i Termoelektrane (RiTE) "Gacko" sklopili su danas u Gacku, ugovor vrijedan više od 360 miliona KM za zajednički nastup na tržištu električne energije.

Ugovor su potpisali generalni direktor ERS-a Luka Petrović i vršilac dužnosti direktora RiTE "Gacko" Maksim Skoko.

Petrović je istakao da je potpisan ugovor o međusobnim ekonomskim odnosima i zajedničkom nastupu na tržištu električne energije koji će trajati dvije godine i omogućiti bolji rad dva preduzeća.

Skoko je istakao da RiTE "Gacko" stabilno radi i da je tom preduzeću značajna podrška predsjednika Republike za projekte koji će biti realizovani.

Potpisivanju je prisustvovao i predsjednik RS Milorad Dodik koji je rekao da RiTE ostaje strateško preduzeće u energetskom sistemu Republike Srpske.

On je rekao da će se u narednom periodu raditi na pronalasku rješenja koja će obezbijediti dugoročnu održivost proizvodnje u tom preduzeću, kao i na obezbjeđenju nove opreme dugoročnim projektima i na osiguranju stručne radne snage.

"Ovo poreduzeće mora da radi i u budućnosti, ne samo zbog Gacka, nego i zbog cijele Republike Srpske i regiona", rekao je Dodik. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana