Ekipa Civilne zaštite Srpske stigla u Tursku

GS
Ekipa Civilne zaštite Srpske stigla u Tursku

BANjALUKA - Ekipa Civilne zaštite Republike Srpske stigla je u Tursku, objavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Ekipa Civilne zaštite Republike Srpske stigla je u Tursku. Republika Srpska čvrsto stoji uz Tursku u ovim teškim trenucima", naveo je Dodik na "Tviteru".

On je naglasio da je za Srpsku važno da njena Civilna zaštita bude u Turskoj kao dio međunarodnih snaga i pomogne tamošnjem narodu.

"U Turskoj će biti koliko bude potrebno, što će se procjenjivati s vlastima te zemlje", naveo je Dodik.

Nakon razornog zemljotresa koji je zadesio Tursku i Siriju, Republika Srpska se odazvala akciji spasavanja, tako što je poslala  svoj tim pripadnika za traganje i spasavanje.

Prije polijetanja za Ankaru, pripadici tima su rekli da nemaju straha i da su spremni da pomognu svim ugroženim građanima u Turskoj.

Istakli su da su bili u Petrinji kada je to područje pogođeno zemljotresom.

 

 

Direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da nije bilo problema oko organizovanja vanrednog leta.

"Jer to je naš posao. Osim redovnih letova, tu smo da odgovorimo na sve izazove, kao sto je organizacija vanrednog leta za 22 putnika do Turske" naveo je Račić.

Specijalistički tim Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske putuje na relaciji Banjaluka-Ankara. 

Očekivan polazak sa aerodroma u Banjaluci je u 13.30 časova.

Očekivan dolazak u Ankaru je u 17.35 časova, saopšteno je ranije iz Republičke uprave civilne zaštite.

 

"Angažovani su pripadnici Uprave iz Trebinja, Banjaluke, Trnova, Bijeljine, Doboja, Istočnog Sarajeva i svih ostalih dijelova Srpske. Tri člana tima nisu zaposleni u Upravi, ali su prošli obuku. I svi su iz Lukavice krenuli za Banjaluku" naveo je direktor Republičke civilne zaštite Milan Novitović, prenosi RTRS.

U timu za spasavanje se nalazi i specijalan pas obučen za traženje nestalih osoba. Pas po imenu Tora otputovao je u Tursku i članovi tima se nadaju da će spasiti što više života.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana