Egić: Pitanje ustavne kategorije veterana zahtijeva širi konsenzus

Srna
Egić: Pitanje ustavne kategorije veterana zahtijeva širi konsenzus

BANjALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić ocijenio je danas u Banjaluci da je zahtjev Udruženja “Veterani Republike Srpske” da ova populacija bude ustavna kategorija pitanje koje zahtijeva širi konsenzus, a ne samo Ministarstva.

-O tom pitanju cijela boračka populacija mora biti saglasna i mora proći legalne organe vlasti - rekao je Egić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima “Veterana”.

On je dodao da će resorno ministarstvo pokrenuti određena pitanja prema višim instancama s ciljem rješavanja problema koja su veterani danas prezentovali.

Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Zoran Miljanović rekao je da je prioritetni zahtjev da veterani budu ustavna kategorija jer bi na taj način mnoge stvari bile lakše rješive za ovu populaciju.

Kao drugi zahtjev veterani su naveli otvaranje javnog registra boraca da bi se vidjelo ko se sve vodi kao borac i dobija određena primanja od države, a možda ne bi trebalo, te da se zbog manjkavosti Zakona o pravima boraca pristupi njegovoj izmjeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana