Džeko u rekordnom nastupu za “zmajeve” srušio Austriju

nezavisne.com
Džeko u rekordnom nastupu za “zmajeve” srušio Austriju

Fudbalska reprezentacija BiH upisala je i drugu pobjedu u Ligi nacija i napravila veliki korak ka osvajanju prvog mjesta grupe 3 lige B i plasmana u elitnu Ligu A.

Zmajevi su u Zenici savladali Austriju sa 1:0, a junak je ponovo bio Edin Džeko.

BiH sada ima 6 bodova iz dvije utakmice, dok su Austrija i Sjeverna Irska bez bodova (odigrali po jedan meč ).

Prvi su zaprijetili domaći ali je Sarić zakasnio na ubačaj Pjanića. Austrijanci su uzvratili u 11. minuti kada je udarac Petera Žulja uz pomoć jednog domaćeg igrača završio pored gola.

Samo dvije minute kasnije Marko Arnautović je šutirao sa 20-tak metara ali je Šehić bio na mjestu i izbacio loptu u korner. Isti igrač u 16. minuti slabo šutira pored gola.

U 27. minuti uzbuđenje pred golom gostiju. Pjanić je ubacio iz kornera, ali Toni Šunjić je bio prekratak. Isti akteri su bili i u 30. minuti s tim je ovaj put Šunjić šutirao glavom preko gola.

Najbolju priliku “zmajevi” su imali u 40. minuti. Agilni Duljević je probio po strani, oštro centirao ali Džeko nije uspio zahvatiti loptu.

U drugom dijelu prva prijeti BiH. U 56. minuti u dva navrata je pokušao Duljević ali u oba navrata njegov udarac je bio izblokiran.

Tek u 66. minuti Austrija je zaprijetila i to preko Lazara koji pucao preko gola. U 70. minuti dobra akcija gostiju Lazaro je pogodio mrežu ali je signaliziran ofsajd.

U 78. minuti “zmajevi” dolaze do prednosti. Sarić je sjajno proigrao Džeku koji je još jednom potvrdio svjetsku klasu i lijevom nogom matirao golmana gostiju.

Inače na ovom susretu Edin Dzeko je postao rekorder po broju nastupa u bh. dresu. Večerašnji nastup bio mu je 96. čime je prestigao Emira Spahića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana