Džaferović: Međunarodna zajednica mora oštrije reagovati

Srna
Džaferović: Međunarodna zajednica mora oštrije reagovati

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da je danas Predsjedništvo razgovaralo o brojnim temama, te da je jedna od važnijih bio ugovor s Islamskom zajednicom, ali da je pitanje potpisa ostavljeno za naredne sjednice.

Džaferović je ocijenio da, uprkos svojih aktivnosti na sjednicama, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik "očigledno i dalje radi na blokadi institucije", te da je pokazao, kako je rekao, i "određene promjene u ponašanju".

"Neke tačke za koje je jako zainteresovan pristao je da ne budu na dnevnom redu, te je rekao da je bolje da ne budu tu sada ako će propasti", rekao je Džaferović novinarima.

On je naglasio da, ukoliko Dodik nastavi sa praksom kakvu je do sada primjenjivao, međunarodna zajednica mora oštrije reagovati.

"Imao sam kontakte sa međunarodnom zajednicom. Ukoliko Dodik nastavi sa ovom praksom, onda će morati doći do njihove snažnije reakcije. U ovakvim situacijama oni imaju mandat da pomognu BiH", smatra Džaferović.

Ipak, Džaferović ističe da bi pravosudne institucije prije svega trebale uraditi svoj posao.

"Pravosuđe mora raditi svoj posao. U nekom redu poteza, mislim da su u prvom redu institucije zemlje i one trebaju dati odgovor", rekao je član Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana