Dušanka Majkić: Imenovanja direktora SIPA i OBA nisu povezana, na sceni su ucjene

Željka Domazet
Dušanka Majkić: Imenovanja direktora SIPA i OBA nisu povezana, na sceni su ucjene

SARAJEVO - Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost u Parlamentu BiH Dušanka Majkić (SNSD) istakla je da je van pameti povezivati izbore direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) jer se procedure u vezi sa njihovim imenovanjem potpuno razlikuju i da je ovo očit primjer da su u BiH na sceni ucjene.

Imenovanje Darka Ćuluma za direktora SIPA skinuto je sa dnevnog reda današnje sjednice Savjeta ministara BiH na zahtjev svih bošnjačkih ministara. Ćulum je, na prijedlog ministra bezbjednosti BiH Fahrudina Radončića, trebalo da na sjednici bude imenovan  za direktora SIPA, ali bošnjački ministri traže da taj proces teče paralelno sa izborom prvog čovjeka OBA, a na tom mjestu žele dosadašnjeg direktora Osmana Mehmedagića Osmicu.

- Procedura u vezi sa imenovanjem direktora SIPA je završena, dok procedura u vezi sa imenovanjem direktora OBA nije ni počela i o tome treba da se dogovore, između ostalih, predsjedavajući Savjeta ministara i njegova i dva zamjenika – kazala je Majkićeva i dodala da treba imati u vidu i to da je aktuenom direktoru OBA Mehmedagiću mandat istekao ali i da mu je poništena diloma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana