Dunović: Čavara odbio imenovanje sudija prije izbora

GS
Dunović: Čavara odbio imenovanje sudija prije izbora

SARAJEVO - Pokušaj konačnog imenovanja sudija Ustavnog suda FBiH propao je još jednom nakon što je predsjednik FBiH Marinko Čavara odbio da imenuje sudije prije izbora ukoliko se potpredsjednici ne usaglase sa njegovim prijedlozima, javio je Kliks.

Čavara je proteklog mjeseca donio odluku o imenovanju sudija koji nedostaju u Ustavnom sudu FBiH, ali ih još nije imenovao, a čini se da to neće ni uraditi prije izbora.

Predsjednik FBiH i potpredsjednici su danas održali sastanak uz posredstvo EU i OHR-a kako bi razgovarali o konačnom imenovanju. Sastanku je prisustvovao i specijalni predstavnik EU Johan Satler.

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović rekao je da je Čavara na sastanku eksplicitno kazao da neće imenovati sudije prije izbora ukoliko se potpredsjednici ne saglase sa četiri imena koje je on predložio.

Predložena imena su Ajša Softić iz reda bošnjačkog naroda, Mirko Milićević iz reda hrvatskog naroda, Branimir Orašanin iz reda srpskog naroda i Dubravko Čampara iz reda ostalih.

-Kolega Čavara je ultimativan jer zna da će biti problem oko nekih imena, a on ne želi popuniti sud. Njemu je osnovni cilj nastaviti blokadu FBiH -rekao je Dunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana