Drljača: Ekspertski tim usporava sve ono što je na početku dobro urađeno

Srna
Drljača: Ekspertski tim usporava sve ono što je na početku dobro urađeno

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača izjavio je da se još čeka strategija pravne zaštite interesa BiH u vezi sa odlaganjem radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, dok Hrvatska sprovodi aktivnosti da bi osigurala dokumente za izgradnju Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada.

Drljača je rekao je Srni da ima kontakte sa članovima Pravnog tima i da je urađena većina posla u vezi sa strategijom pravne zaštite.

"Nema četvrtog dijela gdje treba da bude definisano koji su to potezi koje BiH treba da uradi u što kraćem roku. Insistiramo da napokon dobijemo taj dokument", istakao je Drljača.

Ekspertski tim, naglasio je Drljača, u posljednje vrijeme usporava sve ono što je na početku dobro urađeno.

"Znamo da su odobrena sredstva, tri miliona KM, ali nema pomaka. Zašto se ne raspisuju javni pozivi za istraživanja kako bi i mi mogli imati relevantne podatke koji se tiču bezbjednosti izgradnje takvog objekta?", upitao je Drljača.

Hrvatska namjerava da radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane "Krško" skladišti na lokaciji Trgovska gora, na samoj granici sa BiH gdje je planirana i izgradnja Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana