Dostavljene ovjerene liste za Dom naroda parlamenta BiH

Srna
Dostavljene ovjerene liste za Dom naroda parlamenta BiH

BANjALUKA - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH dostavila je Narodnoj skupštini Republike Srpske ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je Srni generalni sekretar parlamenta Srpske Boran Bosančić.

Bosančić je rekao da CIK BiH još nije dostavio ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Republike Srpske.

Posebna sjednica Narodne skupštine zakazana je za 30. novembar, a trebalo bi da bude razmatran izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske, te izbor potpredsjednika Narodne skupštine i Administrativne komisije parlamenta Srpske.

Iz Narodne skupštine ranije je saopšteno da, ukoliko CIK BiH ne dostavi ovjerene kandidatske liste za Dom naroda parlamenta BiH i Vijeće naroda Republike Srpske kako bi prva posebna sjednica bila održana 30. novembra, Kolegijum će održati telefonsku sjednicu i zakazati novi termin održavanja sjednice.

Na listi narodnog poslanika Saše Grbića su Vojin Mijatović i Aleksandar Vuković.

Ovjerena je i lista poslanika Igora Žunića i na njoj se nalaze Sredoje Nović i Danijela Mrda.

CIK je ovjerio i listu poslanika Ranke Perić Romić i ona je predložila Snježanu Novaković Bursać i Veljka Marića.

Boško Tomić i Mladen Popović se nalaze na listi poslanika Denisa Šulića.

Na listi psolanika Mladena Ilića su Radovan Kovačević i Nebojša Šešlija, a na listi poslanika Anje Ljubojević su Nikola Špirić i Miloš Lukić.

Na listi PDP-a su Nenad Vuković, Dragan Milanović i Jelena Elčija Jovanić, dok se na listi poslanikla Milana Radovića nalaze Želimir Nešković, Tamara Evđić i Stefan Ignjatović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana