Dorić: Možda i nećemo ulagati žalbu na odluku CIK o nazivu

G.S.
Dorić: Možda i nećemo ulagati žalbu na odluku CIK o nazivu

BANjALUKA - Centralna izborna komisija odlučila je da Socijalistička partija Srpske - SPS nema pravo da ovaj naziv koristi u izborne svrhe, a u SPS kažu da će tek u narednom periodu odlučiti da li će posegnuti za pravnim ljekovima ili će postojećem nazivu dodati i izborni slogan.

Generalni sekretar SPS Andrea Dorić kaže da je odluka CIK-a djelimično i očekivana, te da će SPS tek odlučivati o narednim koracima.

„SPS je dobio Odluku CIK o utvrđivanju prava korišćenja naziva za predstojeće izbore, na šta imamo pravo žalbe, ali nije definitivno da ćemo to i učiniti. Jedno od rješenja je da  nadogradimo naziv pod kojim ćemo djelovati na Lokalnim izborima 2020. godine” rekla je Dorićeva.

Ona je istakla da su to ranije već imali kao temu razgovora tokom priprema za izborne aktivnosti i da je plan bio da u naziv ide i izborni slogan.

„Druga opcija je svakako žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH. Prema dosadašnjoj praksi i kriterijumima, to bi veoma izvjesno značilo zadržavanje postojećeg naziva partije, ali to su sve rješenja o kojima tek treba da odlučimo” istakla je Dorićeva.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana